La Generalitat organitza en col·laboració amb l’IESE Business School la 2a Jornada de Canvi Estratègic en Clústers

La Generalitat organitza en col·laboració amb l’IESE Business School la 2a Jornada de Canvi Estratègic en Clústers


•    Sessió inaugurada pel secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres

•    S’han presentat els casos d’èxit empresarials de Carinsa, Promaut i Sensofar.

•    L’escola de negocis IESE incorporarà els tres casos a la seva docència per tal que       directius d’arreu del món estudiïn models de negoci d’empreses catalanes.

 

Barcelona, 14 de juliol de 2014.-  PROMAUT, juntament amb dues empreses més, ha estat escollit com a cas d’èxit de canvi estratègic en clústers i presentat en la Jornada que La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ, ha organitzat avui en col·laboració amb l’IESE Business School.

 El secretari d’Empresa i Competitivitat, ha inaugurat la sessió acompanyat del professor de l’IESE, José Luis Nueno, la directora general de Carinsa, Vanesa Martínez, el Business Manager de Promaut, Joan Matutano i el general manager de Sensofar, Marc Canales.

En la seva intervenció, Torres ha explicat que “Catalunya aposta pels clústers com a via per aconseguir que les empreses accedeixin més fàcilment a la innovació i la internacionalització”. Segons el secretari, “fa més de 20 anys que Catalunya treballa en la política de clústers com a eina d’interès per a l’enfoc econòmic del país”. L’aposta, ha dit,  és “Aconseguir que els clústers eixamplin el seu abast internacional, formulin propostes de futur clares i tinguin un lideratge professional”.

 

Per la seva banda, José Luis Nueno ha destacat que “els clústers creen pools de talent irresistibles per a les empreses". Els representants de Carinsa, Promaut i Sensofar han presentat la trajectòria de les seves empreses i han explicat com han sabut transformar-se per seguir sent competitives en un marc global canviant com l’actual.

PROMAUT va centrar la seva intervenció en els beneficis que pertànyer a un clúster li ha reportat i en la capacitat com a empresa de crear spin-offs que li han permès augmentar la facturació com a grup fins als 18 Milions d’euros.

Recordar que PROMAUT, membre actiu de Railgrup,  va estar escollit com a cas d’èxit dins el sector Ferroviari.

Aquests tres casos d’èxit s’incorporaran a la docència de l’IESE Business School, que compta amb diversos campus arreu del món (Barcelona, Madrid, Munic, Nova York i Sao Paulo) i està vinculada a nombroses escoles de negocis. Això permetrà que directius d’arreu del món estudiïn els models de negoci d’aquestes empreses catalanes.

 

Adjuntos