La Fundació-CTM es fusiona amb Eurecat. Manresa es reforça com a centre neuràlgic de la innovació

La Fundació-CTM es fusiona amb Eurecat. Manresa es reforça com a centre neuràlgic de la innovació

Les empreses són el principal motor de la innovació, que tot convertint noves idees en productes, processos i models de negoci innovadors, generen riquesa i ocupació.

No obstant, un fet que marca la diferència és que puguin comptar amb un sistema d’innovació potent que impulsi la seva competitivitat i és aquí on Eurecat pot aportar molt, sumant esforços per configurar un ecosistema robust, juntament amb universitats, centres de recerca, administracions, parcs científics, associacions empresarials, business angels, capital risc i associacions empresarials, entre d’altres.

Una passa fonamental en aquesta direcció és la que hem donat recentment amb la fusió de la Fundació CTM amb Eurecatuna operació que situa Manresa com a centre neuràlgic de les competències tecnològiques de sostenibilitat, de materials metàl·lics i modelització i simulació de processos i que aglutina experteses i coneixements que milloren la capacitat d’innovació en sectors estratègics per a l’economia catalana.

L’operació ha culminat una etapa d’integració funcional que ens ha vinculat ambdós centres des de 2015, un període que ha estat molt positiu i que ha permès posar les bases perquè ara la fusió es consolidi de forma molt natural, obrint un canvi pensat per millorar i créixer, tant en recursos com en capacitats i en l’abast i la projecció en àrees de fort creixement, com l’economia circular i els nous materials, íntimament lligats al nou paradigma de la indústria 4.0.

A més de guanyar massa crítica i eficiència, la integració aportarà més clients, més línies de recerca i més facturació i, sobretot, beneficiarà el teixit industrial del tot Catalunya i del Bages, en particular. La indústria ha canviat molt en els darrers anys i les empreses requereixen solucions cada cop més transversals i multitecnològiques per afrontar els seus desafiaments.

Dins d’aquesta dinàmica, ens tenen al costat per poder donar forma a nous projectes de futur fonamentats en tecnologies avançades, talent i infraestructures i laboratoris altament especialitzats.

Són exemples algunes innovacions en impressió 3D que hem presentat a la Barcelona Industry Week, juntament amb nous wearables que incorporen la tecnologia d’Internet de les Coses amb aplicació al món de l’esport i de la salut. De totes elles en teniu informació en aquest newsletter d’octubre, on trobareu també innovacions vinculades a l’economia circular, la construcció, l’economia de les dades i del reconeixement que hem rebut per part de l’Euroregió Pirineus Mediterrània per millorar l’atenció als malalts crònics amb medicina preventiva i personalitzada, entre altres novetats.

 

Adjuntos